پرش به محتوا
  • افزودن آگهی
  • ورود
Menu
  • افزودن آگهی
  • ورود
Search
Close

فرصت ثبت آگهی های رایگان برای هزاران تن از خوانندگان ما در سراسر آمریکا را از دست ندهید

تحصیل در آمریکا در مقطع لیسانس و بالاتر از آن چگونه است؟

  • امیر حسین نجفی
  • اکتبر 3, 2021
  • 7:34 ق.ظ

آنچه در این مقاله می خوانید

همه چیز درباره تحصیل در آمریکا

مهاجرت می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ با این حال یکی از مهم‌ترین دلایل مهاجرت ادامه تحصیل در دانشگاه‌های بین‌المللی است. این مقاله مخصوص افرادی نوشته شده که به تحصیل در آمریکا علاقه دارند یا از قبل به آمریکا مهاجرت کرده‌اند و حالا می‌خواهند ادامه تحصیل دهند. قبل از اینکه به سراغ هدف خیلی از افراد یعنی دانشگاه‌های آمریکایی برویم، بهتر است با سیستم آموزشی این کشور آشنا شویم. پس با من همراه باشید تا زیر و روی تحصیل در آمریکا را در کنار هم بررسی کنیم.

ساختار سیستم آموزشی آمریکا

ساختار سیستم آموزشی آمریکا​

سیستم آموزشی ایالات متحده به شکلی طراحی شده تا انتخاب‌های زیادی در اختیار دانش‌آموزان و والدین آنها بگذارد. این انتخاب‌ها گاها آنقدر زیاد می‌شوند که ممکن است هر فردی را گیج کنند! مهاجران هم که عموما با سیستم آموزشی این کشور آشنایی ندارند وقتی وارد این کشور می‌شوند با مشکلات متعددی رو به رو می‌شوند که زندگی را برای آنها سخت می‌کند.

شاید عجیب باشد اما سیستم آموزشی ایران شباهت زیادی به سیستم آموزشی آمریکا دارد! افراد قبل از اینکه بخواهند وارد دانشگاه‌ها یا به عبارتی مقطع آموزش عالی شوند باید مقاطع آموزشی ابتدایی و متوسطه را که مجموعا 12 سال است را پشت سر بگذارند.

مقطع ابتدایی زمانی شروع می‌شود که فرزند شما 6 ساله شده باشند؛ مقطع ابتدایی به طور معمول 5 یا 6 سال طول می‌کشد و بعد از دانش‌آموزان به مقطع متوسطه می‌روند. مقطع متوسط خود به دو بخش متوسطه اول و متوسطه دوم تقسیم می‌شود که 6 سال طول می‌کشد. بعد از این 12 سال دانش‌آموزان می‌توانند وارد مراکز آموزش عالی شوند.

در مقاله دیگری به طور مفصل در خصوص مدارس آمریکا در دوران قبل از دانشگاه صحبت کرده‌ایم، در اینجا به نظام تحصیلی آمریکا پس از دانشگاه می‌پردازیم.

تحصیل در آمریکا؛ مقطع لیسانس

تحصیل در مقطع لیسانس در کشوری مثل آمریکا می‌تواند در آینده شما تاثیر به سزایی داشته باشد با این حال نکاتی وجود دارد که بهتر است قبل از تصمیم گرفتن برای تحصیل در این مقطع در خاک ایالات متحده بدانید. قبل از هر چیز بد نیست بدانید دانشگاه‌ها و کالج‌ها در دو برنامه متفاوت مقطع دوره کارشناسی یا همان لیسانس را برگزار می‌کنند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

دوره دو ساله کاردانی

دوره دو ساله کاردانی​

بیش از 1000 کالج و موسسه آموزش عالی در ایالات متحده وجود دارد که دوره‌های دو ساله برگزار می‌کنند. گذراندن این دوره به نوعی مقدمه دوره کارشناسی است و مدرکی معادل کاردانی در اختیار دانشجو می‌گذارد. برای دریافت مدرک کاردانی یا Associate degrees باید دروس عمومی، دروس تخصصی و دروس انتخابی خودتان را طی دو سال پاس کنید. مقطع کاردانی در آمریکا به چند شاخه تقسیم می‌شود اما دو شاخه مهم دارد؛ اولین شاخه این مقطع با نام اختصاری A.A.  کاردانی رشته هنر است. دومین شاخه مقطع کارشناسی نیز که با نام اختصاری A.S. شناخته می‌شود مربوط به رشته‌های علوم نظری است. 

همانطور که بالاتر اشاره کردیم تحصیل در دوره‌های دو ساله مقدمه‌ای برای دوره 4 ساله لیسانس محسوب می‌شود. برخی از کالج های محلی که دوره دو ساله برگزار می‌کنند با دانشگاه‌های محلی قرارداد دارند. این یعنی بعد از گذراندن دوره دو ساله کاردانی، کالج محلی که در آن تحصیل می‌کنید شما را برای ادامه تحصیل در دوره 4 ساله کارشناسی به دانشگاه محلی همان منطقه دعوت می‌کند.

بد نیست بدانیم دوره کاردانی دیگری با نام اختصاری A.A.S. وجود دارد که خیلی از افراد در آمریکا به سراغ آن می‌روند. این دوره مربوط به رشته‌های علوم کاربردی است و به شکل ویژه‌ برای افرادی طراحی شده که قصد دارند بعد از دو سال تحصیل و دریافت مدرک کاردانی وارد بازار کار شوند. نکته جالب‌تر اینکه کارفرمایان به طور معمول این مدرک را برای موقعیت‌های شغلی متوسط مناسب‌تر می‌دانند.

دوره چهارساله کارشناسی یا لیسانس

بیش از 2000 کالج و دانشگاه در آمریکا دوره‌های چهار ساله کارشناسی ارائه می‌دهند. مدرک کارشناسی یا همان لیسانس  به طور معمول چهار سال طول می کشد. برنامه درسی بسیاری از دوره‌های کارشناسی مبتنی بر علوم مقدماتی است؛ در این دوره دانشجویان ملزم به مطالعه دروسی هستند که به عنوان علوم پایه شناخته می‌شوند. دروس علوم پایه شامل انگلیسی ترکیبی ( خواندن و نگارش)، علوم اجتماعی، علوم انسانی، تاریخ، ریاضیات و علوم طبیعی یا فیزیک است.

بعد از پاس کردن دروس علوم پایه، از دانشجویان خواسته می‌شود تا رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند. بعد از انتخاب رشته، دو سال آخر صرف گذراندن دروسی می‌شود که به طور مستقیم با رشته انتخابی شما مرتبط هستند. به طور معمول دانشگاه‌ها دانشجویانی را در مقاطع بالاتر (کارشناسی ارشد و دکتری) می‌پذیرند که دوره چهار ساله کارشناسی خود را  در همان زمینه‌ای که قصد دارد ادامه تحصیل دهد گذرانده باشد.

البته برخلاف تمام رشته‌های دیگر، رشته‌های حقوق و پزشکی در مقطع کارشناسی در ایالات متحده ارائه نمی‌شوند. برای تحصیل در این رشته‌ها باید بعد از تمام کردن دوره کارشناسی اقدام کرد چرا که دانشکده‌های حقوق و پزشکی مقطع کارشناسی خاصی برای ثبت نام شما درخواست نمی‌کند. با این حال برای ثبت نام در دانشکده‌های پزشکی باید قبل از ثبت نام دوره‌هایی که به عنوان پیش‌نیاز تحصیل در آن رشته ذکر شده‌اند را بگذرانید.

دوره کارشناسی ارشد

تقریبا 1700 کالج و دانشگاه در آمریکا وجود دارد که دوره‌های کارشناسی ارشد ارائه می‌دهند. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در بین مهاجرانی که به آمریکا می‌روند مشتری زیادی دارد چرا که ایالات متحده به اکثر دانشگاه های برجسته جهان را در خود جای داده است؛ تا جایی که اگر نگاهی به لیست 50 دانشگاه برتر جهان بیاندازید، متوجه می‌شوید 24 تا از دانشگاه‌های این لیست آمریکایی هستند.

دوره کارشناسی ارشد معمولا دو سال طول می‌کشد و برای ثبت نام در این دوره‌ها به مدرک کارشناسی متناسب با رشته ثبت‌نامی (به غیر از رشته‌های حقوق و پزشکی)، ریزنمرات، معرفی‌نامه دانشگاهی و همچنین اظهارنامه شخصی نیاز دارید. برای برخی از دانشگاه‌ها باید حداقل نمرات را نیز داشته باشید؛ نهایتا نتیجه نمرات شما باید GPA تبدیل شوند که به طور معمول باید 2.1 یا بالاتر باشد. برای مهاجرین علاوه بر همه موارد بالا، تسلط کامل شما بر زبان انگلیسی نیز بسیار مهم است. اکثر دانشگاه‌ها نمره آزمون‌های تافل و آیلتس را می‌پذیرند؛ در نتیجه می‌توان به راحتی این مشکل را حل کرد.

سوال دیگری که شاید ذهن خیلی از افراد را درگیر کند، امکان تغییر رشته در دانشگاه‌های آمریکا است. تغییر رشته در آمریکا عملا وجود ندارد اما دانشجویان در حال تحصیل می‌توانند با ارسال درخواست به دانشکده‌ای که قصد دارند در آن تحصیل کنند به نوعی تغییر رشته دهند؛ البته پذیرفتن یا نپذیرفتن شما در یک رشته دیگر به طور کامل به عهده دانشکده‌ای است که به آن درخواست می‌دهید.

تحصیل در مقطع PHD یا دکتری

تحصیل در آمریکا؛ مقطع PHD یا دکتری​

قبول شدن در مقطع دکتری دانشگاه‌های آمریکا واقعا دشوار است! رقابت برای ورود به دانشگاه‌ها در این مقطع بسیار زیاد و شرایط پذیرش کمی سخت‌تر از ورود به دیگر مقاطع است. تحصیل در مقطع دکتری به طور معمول 4 تا 8 سال طول می‌کشد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در دانشگاه‌های آمریکا در مقطع دکتری بسته به شرایط و ایالتی که دانشگاه در آن وجود دارد متفاوت خواهد بود؛ با این حال مدارکی وجود دارند که تقریبا همه دانشگاه‌ها در آمریکا از شما طلب می‌کنند. به طور کلی برای ثبت نام باید موارد زیر را به همراه داشته باشید:

  •  فرم عمومی دانشگاه
  •  رزومه
  •  مدارک دانشگاهی
  •  ریز نمرات
  •  هدفنامه
  •  امتیازات GMAT و GRE
  •  معرفی‌نامه
  •  نمرات آزمون تافل و آیلتس 

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که برای دانشجویان مقطع دکتری در آمریکا پیش می‌آید این است که چطور دانشگاه مناسبی برای خود پیدا کنند؟ مسئله این است که باید علاوه بر رتبه دانشگاه و بررسی آن در لیست بهترین دانشگاه‌های آن، به شرایط بورسیه، هزینه‌های دانشگاه و محل دانشگاه نیز توجه کرد چرا که می‌تواند تاثیر زیادی بر روی شرایط زندگی شما در آمریکا داشته باشد. سوال دیگری که شاید ذهن شما را درگیر کرده باشد، امکان کار به موازات تحصیل در آمریکا است؛ پاسخ به این سوال به طور کامل به ویزای تحصیلی شما مربوط می‌شود که کمی جلوتر به آن خواهیم پرداخت.

هزینه تحصیل در آمریکا

مطمئنا ایالات متحده محبوب ترین مقصد دانشجویان بین المللی برای تحصیل است با این حال باید این نکته را به خاطر داشته باشید که آمریکا احتمالا یکی از گران‌ترین انتخاب‌های شما برای تحصیل خواهد بود. با اینکه نمی‌توان قیمت دقیقی برای هزینه تحصیل در آمریکا مشخص کرد، می‌توانید از جدول زیر برای محاسبه حدودی هزینه دانشگاه‌ها در آمریکا حساب کنید.

کالج دولتی - دوره دو ساله

هزینه شهریه: 3,660 دلار

هزینه خانه و غذا: 8,660 دلار

مجموع: 12,320 دلار

کالج دولتی برای افراد بومی - دوره چهار ساله

هزینه شهریه: 10,230 دلار

هزینه خانه و غذا: 11,140 دلار

مجموع: 21,370 دلار

کالج دولتی برای افراد غیر بومی - دوره چهار ساله

هزینه شهریه: 26,290 دلار

هزینه خانه و غذا: 11,140 دلار

مجموع: 37,430 دلار

کالج خصوصی - دوره چهار ساله

هزینه شهریه: 35,830 دلار

هزینه خانه و غذا: 12,680 دلار

مجموع: 48,510 دلار

در رابطه با هزینه‌های دوره ابتدایی، متوسطه، ارشد و دکتری با توجه به تفاوت زیاد قیمت بین دانشگاه‌ها و ایالت‌های مختلف نمی‌توان به میانگین کلی درستی رسید؛ با این حال می‌توانید با بررسی نظرات افرادی که اخیرا در دانشگاه‌ها بوده‌اند می‌توانید از هزینه نسبی آنها مطلع شوید.

انواع ویزای تحصیلی برای تحصیل در آمریکا

انواع ویزای تحصیلی برای تحصیل در آمریکا​

بالاتر توضیح دادیم که مجوز کار کردن یا نکردن شما در طول تحصیل به نوع ویزای تحصیلی که می‌گیرید مربوط است. در این بخش از مقاله به انواع ویزای تحصیلی و شرایط و ویژگی‌های آن خواهیم پرداخت. به طور کلی ویزاهای تحصیلی سه نوع متفاوت دارند؛ نوع F1، J1 و M1.

  • نوع F1: این نوع از ویزا برای دانشجویای است که به دنبال تحصیلات آکادمیک به آمریکا مهاجرت می‌کنند. این نوع از ویزا رایج‌ترین نوع ویزا بین دانشجویان است و به آنها اجازه می‌دهد به صورت پاره وقت هفته‌ای 20 ساعت کار کنند.
  • نوع J1: این نوع از ویزا برای دانشجویانی صادر می‌شود که دروس تئوری رشته خود را در کشورشان پاس کرده‌اند اما امکان پاس کردن دروس عملی در کشورشان وجود نداشته و برای فارق التحصیلی به آمریکا مهاجرت کرده‌اند. شرایط کاری این افراد نیز کاملا مشابه ویزای F1 است.
  • نوع M1: این ویزا برای افرادی است که قصد دارند در مراکز فنی آموزش ببینند. برای دریافت این نوع ویزا باید تمکن مالی خود را اثبات کنید؛ علاوه بر این با داشتن ویزای M1 قادر به کار کردن در خاک آمریکا نخواهید بود.
بعدی چه‌طور به عنوان یک راننده اوبر در آمریکا مشغول به کار شویم؟ قبلی ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در آمریکا چگونه است؟ (آشنایی کامل با مدارس آمریکا)

پربازدید ترین ها

زندگی در نیویورک؛ شهری به وسعت جهان
لس‌آنجلس شهر ایرانیان آمریکا و وضعیت زندگی در این شهر
Notarization، راهنمای کامل ترجمه و ثبت رسمی اسناد در آمریکا (همراه با معرفی 5 وب‌سایت معتبر برای ثبت قانونی اسناد)
زندگی در لاس وگاس، شهر پیک و آس! (از وضعیت محله‌های مختلف وگاس تا بازار کار و هزینه‌های زندگی در آن)
آنچه که باید از قوانین کار در آمریکا بدانید (حداقل دستمزد، قوانین مربوط به مرخصی و بازنشستگی)
صفر تا صد خرید و اجاره خانه در آمریکا

نوشته های تازه

زندگی در نیویورک؛ شهری به وسعت جهان
زندگی در سیاتل
سیاتل و دردسرهای زندگی در این شهر
Notarization یا ثبت اسناد در آمریکا
Notarization، راهنمای کامل ترجمه و ثبت رسمی اسناد در آمریکا (همراه با معرفی 5 وب‌سایت معتبر برای ثبت قانونی اسناد)
کالیفرنیا
هر آنچه باید در رابطه با زندگی در کالیفرنیا بدانید
شرایط زندگی در لس‌آنجلس
لس‌آنجلس شهر ایرانیان آمریکا و وضعیت زندگی در این شهر
ُسیر تا پیاز پرداخت مالیات در آمریکا
سیر تا پیاز پرداخت مالیات در آمریکا
traffic ticket in usa
مهمترین قوانین، تخلفات و جرایم رانندگی در آمریکا و نحوه مواجهه با آن‌ها
مهمترین قوانین کار در آمریکا
آنچه که باید از قوانین کار در آمریکا بدانید (حداقل دستمزد، قوانین مربوط به مرخصی و بازنشستگی)
اولین قدم‌ها بعد از مهاجرت به آمریکا
اولین کارهایی که پس از مهاجرت به آمریکا باید انجام دهید!
زندگی در لاس وگاس، شهر پیک و آس!
زندگی در لاس وگاس، شهر پیک و آس! (از وضعیت محله‌های مختلف وگاس تا بازار کار و هزینه‌های زندگی در آن)

هر آنچه نیاز دارید...

  • حساب کاربری

بیشتر بخوانید :)

  • مالی و سرمایه گذاری
    • خدمات بانکی
    • بورس
    • ارزهای دیجیتال
  • کسب و کار
  • شهرها و ایالت‌ها
  • دسته بندی نشده
  • دانستنی‌های زندگی در آمریکا
  • تحصیل در آمریکا
Search

یک روز از روزبرد را از دست ندهید!

Facebook Twitter Instagram

تمامی حقوق وب سایت برای روزبرد محفوظ می باشد

WhatsApp us